Ознаке

недеља, 29. јануар 2017.

Mini cheese cake



Blizi se dan zaljubljenih i ovih dana ce moj blog biti okupan srcima :)💓💓💓💓
"Ljubav nije ni misao ni osecanje,ni stanje,ni ponasanje.Misli,osecanja,ponasanja i stanja su samo izraz,manifestacija ljubavi.💓💓💓Ljubav je prisutnost,prihvatanje,jedinstvo sa  sobom,drugima,univerzumom,potpuna predanost bez zavisnosti.💓💓💓Ljubav je kada dajemo,a ne trazimo nista za uzvrat.Ljubav je slobodni cin davanja u kojem uzivamo i koji nam ne predstavlja nikakav napor,vec naprotiv ispunjava nas.Pravo ispunjenje moze doci samo iz Ljubavi!"💓💓💓💓


Evo i receptica  koji je jako jednostavan i mozete obradovati vasu dragu i voljenu osobu za dan zaljubljenih 💓💓💓💓

Jednostavane,a zato kremaste,lagane i kao sladoled,osvezavaju :) Tortice sa kokosom i prelivom od sumskog voca,nece vas ostaviti ravnodusnim. 
 Ja sam pravila manju turu od 6 tortica,al sledeci put moram duplu meru ;)💓💓💓
 




Priprema💓💓💓




  1. Za tortice:
    Zelatin pomesati sa vodom i ostaviti da nabubri .
    Za to vreme..
    Pomesati sir i secer u prahu,ekstrakt od kokosa i kokos.
    Umutiti slatku pavlaku.

  2. Zelatin otopiti u mikrotalasnoj,ali kraqtko jako se brzo istopi ili na tihoj vatri.
    Dodati umucenoj slatkoj pavlaci jos kratko mutiti pa dodati masu sa sirom i kokosom,sve kratko mutiti da se fino sjedini.

  3. Puniti silikonske kalupe fi-8cm i staviti u zamrzivac na 2 sata da se wstegne.
    Napraviti preliv:
    Sve sastojke:voce,secer i vodu staviti na sporet da provri,kuvati na laganoj vatri,voce treba da omeksa a sirup treba da curi kad podignete kasiku kao med.Ukupno kuvate nekih 15-ak minuta.
    Ostavite da se hladi.💓



  4. Kada su se tortice dobro smrzle ;)
    Izrucite ih lagano iz kalupa na tacnu i pred sluzenje svaku prelijte ohladjenim prelivom od voca  :)💓💓💓




петак, 27. јануар 2017.

Pizza rolat


Pizza rolat ,prost recept sa malo sastojaka,a jako izdasan i fenomenalnog ukusa.Idealan kada vam se najave gosti;) Napravi se za pola sata ;),odlican za rodjendane,proslave...
 Kod nas nekad bude i za rucak,sto da ne...manjak vremena...dovoljno je samo da imate gotove kore..kecap,sir,sunkaricu..sampinjoni mogu i ne moraju ;)i eto predlog za brz i ukusan ruckic:)Ehh ...a koliko je zdrav..o tome ne bih:)) Nekad moramo sebi priustiti i ovako nesto ;)
Ako niste do sada probali,probajte obavezno.
Varijante su velike,mozete u njega staviti sta god pozelite..sta god volite:)Ako volite ljuto dolazi u obzir ajvar..kulen..ljuta papricica ;) Moze i vege varijanta sa povrcem...ma igrajte se slobodno:)
meni je ova varijanta najdraza kao pizza ;)


Sastojci

  • 500g kora za gibanicu
  • 2dl kisele pavlake
  • 4 jaja
  • malo origana
  • 200g kecapa
  • 300g trapista
  • 400g sunkarice
  • so

Priprema

  1. Umutite pavlaku i jaja sa malo soli.
  2. Sunkaricu isecite na tanke kolutove ili kupite iseckanu sunkaricu ;)
  3. Kore bi trebalo da imaju 12 listova.Podeliti ih da dobijete 2 puta po 6 listova.
  4. Na tacnu staviti prvo 2 lista.Preko premazati malo umucene pavlake sa jajima, pa odgore kora, pa je premazete kecapom i pospete malo origana, pa preko opet kora i nju namazete pavlakom i jajima i poredjate salamu, preko opet stavite koru i na nju narendate 150g trapista i preko kora koju namazete pavlakom i jajima.To sve zavijte u rolat.
  5. To isto uradite i sa drugih 6 listova.
  6. Rolate premazite sa pavlakom i jajima i stavite u podmazan pleh i pecite na 200 stepeni oko 20 min. dok  fino ne porumeni.
  7. Kada je peceno isecite na parcad debljine 2cm.
    Po zelji mozete dodati sampinjone,krastavcice,kulen...



    ::::::::::::::PRIJATNO:::::::::::::::

четвртак, 26. јануар 2017.

Prhke rafaelo kiflice


Moje divne nezne kiflice,osvojice vas pri prvom zalogaju :)

Ja sam ljubitelj kokosa ..vanile,prhkog testa:)htela sam da napravim jedan spoj 3u1 ,motalo mi se danima po glavi kako bih i sta bih...

Prvo sam zamislila da razvijem testo u krug i da samo taj puding sa kokosom premazem preko,pa da secem trouglove i da motam:)Medjutim...uvidela sam kako je taj fil gust i resih da pravim valjcice i stavljam na krajeve pa da onda motam kiflice.

Stavila ih u rernu i prekrstila se :) Sta bude bice:)

Kada je kuca zamirisala....maaa diivnooo testo...kokos...vanila...mmmmm rekla sam sebi Ivana ovo mora biti nesto fenomenalno ! 

Izvadila sam ih rerne ,moje male kokosaste pahuljice ,odmah sam onako toplu morala da probam ii mmm ...zaljubila se u njihov ukus pri prvom zalogaju i rekla to je to:) ne menjamo nista :)

 

Prhko testo koje se topi u ustima.

Lepse i jednostavnje testo skoro nisam pravila,ovo testo sada za sve koristim bilo da su korpice,vanilice,strudlice...ma predivno :)Fil je od kokosa i pudinga od vanile. 


Moje prhke nezne pahuljice sa kokosom i pudingom od vanile ,odusevice sve kokosoljupce :) Dobile su naziv kao rafaelo,jer stvarno podsecaju na rafaelo kuglice dok ih jedete,ma prefine :) Ovo je upravo postao moj omiljeni kolac. Brzo se naprave,bez cekanja,a lepe su i sutradan :)



Sastojci:
  • za testo
  • 250g putera ili margarina
  • 200ml jogurta
  • 1solja(2dl) secera
  •  prstohvat soli
  • 1 jaje
  • 600g brasna +50g kokosa
  • 1 prasak za pecivo
  • 1 vanil secer
  • za fil
  • 600ml mleka
  • 2 pudinga od vanile
  • 100g kokosa
  • 4kasike secera
  • 1kasika arome vanile
  • jos..za posipanje..
  • secer u prahu
  • kokos

Priprema:
  1. Prvo pripremite fil :
    U serpu sipate 500 ml. mleka ,stavite na sporet da prokuva zajedno sa aromom vanile i secerom.
    U  ostatak mleka razmutite puding.
    Kada mleko prokuva sklonite sa vatre,dodajte puding,mesajte zicom da se ne stvore grudvice,vratite na vatru i mesajte dok se ne zgusne.
    Dodajte kokos i promesajte.


  2. Za koru:
    Omeksajte puter,dodajte secer i mutite mikserom,dodajte vanil secer,prstohvat soli i 1 jaje sve zajedno umutite pa dodajte jogurt,umutite pa dodajte kokos 50g i brasno,ali ne svu kolicinu nego oko 500g i prasak za pecivo.

    Kada sam dodala brasno mesala sam testo drvenom varjacom i dodavala ostatak brasna.
    Testo treba da bude mekano,ali ne sme da se lepi.
  3. Podelite na 2 jufkice i razvijte oklagijom u krug.
    Testo razvijajte po pobrasnjenoj povrsini i po njemu posipate brasno.
    Neka vam bude debljine 3mm ni debelo ni jako tanko da se providi.
    Secite nozem na trouglove na 16 delova,ako zelite manj ekiflice mozete i na 32 dela.

  4. Fil sa kokosom podelite na 2 dela.
    Pravite kuglice velicine manjeg oraha i pravite valjcice tako da vam stanu na testo ,ukupno 16 valjaka(ako pravite manje kiflice ,ako ste sekli testo na 32 dela,onda 32 valjka)

    Zamotajte kiflice,nije potrebno da krajeve savijate ka filu,jer fil nece curiti prilikom pecena,upravo i treba da se vidi kao na slici,kiflice budu dekorativnije.

  5. Kiflice redjati u pleh koji ste oblozili pek papirom.
    Peci na 200 stepeni 15 minuta,treba fino da pocinju da rumene i onda ih vadite iz rerne treba vise da ostanu bele,videcete kad otvorite rernu pa ako su dole pecene i gore malko rumene,gotove su.

  6. U cinijicu promesate kokos i secer u prahu i tako vruce,pecene kiflice uvaljate i redjate na tacnu za posluzenje :)

  7. uzivajte u njihovom divnom i neznom ukusu :)
    Ovde mozete pogledati video:)
    Hvala<3