Predivan domaci gusti sok bez konzervansa i jako malo šećera.Dopašće vam se :)
Sezona je kajsija i svi koji imate kajsije isprobajte ovaj jednostavan recept za odličan sok :)
Ja nemam kajsije,ali ima moja mama i kada god mi donese ja ih utrošim ovako :)
Ne može da dočeka zimu :D
- 5kg kajsija
- 3l vode
- 1/2kg šećera
- 1 ekstrakt arome vanile
Priprema
-
1.
Kajsije oprati i očistiti od koštica.
Samleti u multipraktiku ili na mašini za meso.
Dodati šećer i vodu.
Poklopiti i ostaviti na hladno preko noći.
-
2.
Staviti da se kuva sok sa aromom vanile,kad proključa,kuvati jos 10 minuta.
Flaše oprati i sterilisati (ja sam od 5kg kajsija dobila 7l soka)
Sok procediti kroz sitnu cetku ili pasirku za paradajz,ja volim kad nema pulpe od voća.
Umotati u ćebe i ostaviti da se tako postepeno hladi preko noći.
Kako sterilisati boce ?
- Boce oprati toplom vodom, dobro isprati od deterdženta i osušiti ih.
- Prilikom pranja boca upotrebljavati specijalnu četku sa dugom drškom kojom se dno boce lako opere.
- Strerilisati ih tako što ih stavite u rernu uključenu na 100 C i na toj temperaturi ih držati 15 minuta.
Коментари
Постави коментар