Пређи на главни садржај

Ivanini Slatkisi i slanisi

Ivanini Slatkisi i slanisi

Domaći gusti sok od kajsija

Predivan domaci gusti sok bez konzervansa i jako malo šećera.Dopašće vam se :)
Sezona je kajsija i svi koji imate kajsije isprobajte ovaj jednostavan recept za odličan sok :) 
Ja nemam kajsije,ali ima moja mama i kada god mi donese ja ih utrošim ovako :) 
Ne može da dočeka zimu :D 
  Kada je dobro ohladjen ,odlično je osveženje u vrelim letnjim danima . 
Sastojci :
  • 5kg kajsija
  • 3l vode
  • 1/2kg šećera
  • 1 ekstrakt arome vanile


Priprema



  1. 1.
    Kajsije oprati i očistiti od koštica.
    Samleti u multipraktiku ili na mašini za meso.
    Dodati šećer i vodu.
    Poklopiti i ostaviti na hladno preko noći.

  2. 2.
    Staviti da se kuva sok sa aromom vanile,kad proključa,kuvati jos 10 minuta.
    Flaše oprati i  sterilisati (ja sam od 5kg kajsija dobila 7l soka)
    Sok procediti kroz sitnu cetku ili pasirku za paradajz,ja volim kad nema pulpe od voća.
    Umotati u ćebe i ostaviti da se tako postepeno hladi preko noći.


Kako sterilisati boce ?

  1. Boce oprati toplom vodom, dobro isprati od deterdženta i osušiti ih.
  2. Prilikom pranja boca upotrebljavati specijalnu četku sa dugom drškom kojom se dno boce lako opere.
  3. Strerilisati ih tako što ih stavite u rernu uključenu na 100 C i na toj temperaturi ih držati 15 minuta.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Cheesecake

Poslastica koju mozete napraviti za pola sata,izdasna i fenomenalnog ukusa! Torta sa sirom jе slatka okrugla torta koja se sastoji od jednog ili vise slojeva.Glavni i najgusci sloj ,sastoji se od mesavine mekog,svezeg sira,secera ,ako ima donji sloj,on je obicno tvrd i sastoji se od samlevenih kolacica ili keksa,slatkih krekera ili biskvita torte.Moze i ne mora da se pece(obicno se drzi u frizideru) .Na vrh se moze staviti sloj voca,slaga,oraha,vocnog sosa i/ili cokoladnog sirupa.U tortu se moze dodati i njihova aroma.Torta sa sirom moze da ima vise ukusa,na primer:jagode,kesten,cokolada,limun... itd..  Meni je najdraza sa jagodama :) Kada se samo setim,pre jedno 10 godina ..pa i vise..na samu pomisao da jedem tortu sa sirom...oooo ...nikako me te torte nisu privlacile,samo klasika;)kora,fil,kora,fil :) Dok jednom nisam resila da napravim,uvek su mi bile izazovne ,tako kremaste,pa voce...ko bi odoleo,ja nisam mogla :) Resila sam napraviti pa sta bude:) Prva cizika koj

Kroasan kiflice

 Najbrže i najbolje kiflice,oduševićete se kada vidite da možete da ih napravite za samo 30 minuta,ne računam vreme pečenja:) Nije potrebno da testo odmara,bitno je da brašno,jaja budu sobne temperature. Odmore samo 10 minuta kada zamotate,dok vam se rerna greje. Mozete ako vam se još više žuri rernu zagrejati na 50 stepeni,ubaciti tepsiju sa kroasanima i povećati temperaturu na 220 stepeni,one će taman porasti i ispeći se kako treba;) To uradim često,jer sam uglavnom u nekoj žurbi....pogotovo ako vam dolaze gosti,dok oni stignu vi već možete imati tople kroasane na stolu ;)   Sastojci 6 osoba oko 1kg brasna

Prhke rafaelo kiflice

Moje divne nezne kiflice,osvojice vas pri prvom zalogaju :) Ja sam ljubitelj kokosa ..vanile,prhkog testa:)htela sam da napravim jedan spoj 3u1 ,motalo mi se danima po glavi kako bih i sta bih... Prvo sam zamislila da razvijem testo u krug i da samo taj puding sa kokosom premazem preko,pa da secem trouglove i da motam:)Medjutim...uvidela sam kako je taj fil gust i resih da pravim valjcice i stavljam na krajeve pa da onda motam kiflice. Stavila ih u rernu i prekrstila se :) Sta bude bice:) Kada je kuca zamirisala....maaa diivnooo testo...kokos...vanila...mmmmm rekla sam sebi Ivana ovo mora biti nesto fenomenalno !  Izvadila sam ih rerne ,moje male kokosaste pahuljice ,odmah sam onako toplu morala da probam ii mmm ...zaljubila se u njihov ukus pri prvom zalogaju i rekla to je to:) ne menjamo nista :)   Prhko testo koje se topi u ustima. Lepse i jednostavnje testo skoro nisam pravila,ovo testo sada za sve koristim bilo da su korpice,vanilice,strudlice...ma pr