Пређи на главни садржај

Ivanini Slatkisi i slanisi

Ivanini Slatkisi i slanisi

Bele kokos ledene kocke

Kremaste kocke koje cete obozavati :)
Socna kora i nezna vanil krema sa kokosom ...mmmm kako odoleti:)

Sastojke za ovaj kolac sigurno svi i9mate u kuci,nije komplikovan,zahtevan...a ukus fenomenalan!

Sastojci

6 osoba
  • za belu koru 
  • 6belanaca
  • 6 kasika secera
  • 4kasike brasna
  • 1/2 praska za pecivo
  • 1kasika ruma i 2dl mleka(za preliv)
  • za fil od kokosa
  • 6 zumanaca
  • 6kasika secera
  • 6d mleka
  • 2 pudinga od slatke pavlake(moze vanila)
  • 1 margarin
  • 100g kokosa
  • 5kasika linolade od kokosa ili belog eurokrema (moze i 100g bele cokolade)
  • dekoracija
  • 2dl slatke pavlake
  1. 1.
    Za koru:

    Umutiti cvrsto 6 belanaca,dodati secer.
    Posebno promesati brasno i prasak za pecivo.
    Dodati u belanca i lagano promesati kasikom.
    Sipati masu u pleh 20*30cm oblozenom pek papirom i peci koru na 180 stepeni 20 minuta.
    Pecenu koru prebaciti na zicu i preliti mlekom i rumom.

  2. 2.
    Za fil:
    Staviti na sporet u serpu mleko,zumanca,secer,puding,aromu kokosa i sve mesati zicom i kuvati na laganoj vatri dok se ne zgusne.
    Ostaviti na hladno,najbolji je sutradan kad se ohladi i kora omeksa :)
    Kad se zgusne skloniti sa vatre i ostaviti da se ohladi.
    Umutiti margarin,umutiti ohladjen fil(ne sme biti hladan suvise,mlakast moze) i sve sjediniti i umutiti pa dodati kokos i linoladu i sve promesati.
    Sipati preko kore fil.

    Odgore umutiti slatku pavlaku i ukrasiti.
     Ko bi odoleo ovim divnim kokosastim kockama:)Ja ih obozavam i cesto pravim:)
    Nadam se da cete ih isprobai i javiti utiske:)

Коментари

Популарни постови са овог блога

Cheesecake

Poslastica koju mozete napraviti za pola sata,izdasna i fenomenalnog ukusa! Torta sa sirom jе slatka okrugla torta koja se sastoji od jednog ili vise slojeva.Glavni i najgusci sloj ,sastoji se od mesavine mekog,svezeg sira,secera ,ako ima donji sloj,on je obicno tvrd i sastoji se od samlevenih kolacica ili keksa,slatkih krekera ili biskvita torte.Moze i ne mora da se pece(obicno se drzi u frizideru) .Na vrh se moze staviti sloj voca,slaga,oraha,vocnog sosa i/ili cokoladnog sirupa.U tortu se moze dodati i njihova aroma.Torta sa sirom moze da ima vise ukusa,na primer:jagode,kesten,cokolada,limun... itd..  Meni je najdraza sa jagodama :) Kada se samo setim,pre jedno 10 godina ..pa i vise..na samu pomisao da jedem tortu sa sirom...oooo ...nikako me te torte nisu privlacile,samo klasika;)kora,fil,kora,fil :) Dok jednom nisam resila da napravim,uvek su mi bile izazovne ,tako kremaste,pa voce...ko bi odoleo,ja nisam mogla :) Resila sam napraviti pa sta bude:) Prva cizika koj

Jaffa torta 10minuta

Tortica koju možete napraviti za 10 minuta,zvuči neverovatno,ali tako je :)Najavili vam se gosti,a volite ih lepo počastiti;) Ova tortica je idealan izbor :) Mislim da svi vole jaffa keks ,greške nema :) Sve sameljete,promesate,odgore slag  i gotovo :) Ja sam vise vremena utrosila za dekoraciju al vredelo je :) Dobitna kombinacija čokolada i narandža ...kako odoleti ;)   Sastojci   900g jaffa keksa(3 kutije) 200ml mleka

Vanila mak kocke

Ovo je kolac kome necete moci odoleti,pogotovo ako ste ljubitelj maka;) Predivan spoj divnih socnih korica sa makom i kremom od vanile:) Ja ih sada gledam i ponovo mi se jedu :) Jako volim kremaste kolace.   Malo je osoba koje ostaju ravnodušne na pomen štrudle s makom ili neke druge poslastice, kojoj ovo seme daje poseban ukus i aromu. Mak je zastupljen u gotovo svim kuhinjama sveta, ali mnogi i ne razmišljaju o njegovim lekovitim svojstvima. Dugo je predstavljao simbol sna i smrti, zbog opijuma koji se iz njega ekstrahuje i crvene boje. Najstariji zapisi o njegovoj upotrebi potiču iz Mesopotamije, gde je korišćen u medicinske svrhe, ali i kao "biljka veselja". Atletičari u antičkoj Grčkoj su pre takmičenja pili napitak od vina, maka i meda da bi bili snažniji. Narodni lekari ga preporučuju za opuštanje mišića, protiv bolova, za iskašljavanje i grčeve u želucu. Upućeni tvrde da je i prava raznica antioksidanasa, koje organizam štite od upala i mali