Verujem da svi volite stare dobre cupavce :) Volim i ja... zato sam kreirala ovaj kolac novog izgleda,a poznatog ukusa ;)
Ovaj kolac je pribliznog ukusa kao stari dobri cupavci,samo u drugoj verziji.Ima 2 cokoladne korice i 2 bele korice,filovi od cokolade i kokosa i naravno posut kokosom :) Nadam se da ce vam se dopasti moja verzija cupave pite ;)
Sastojci:
Ovaj kolac je pribliznog ukusa kao stari dobri cupavci,samo u drugoj verziji.Ima 2 cokoladne korice i 2 bele korice,filovi od cokolade i kokosa i naravno posut kokosom :) Nadam se da ce vam se dopasti moja verzija cupave pite ;)
Sastojci:
- crna kora(2kom)
- 220g brasna
- 1/2kesice praska za pecivo
- 30g kakaa u prahu
- 70g secera
- 50ml mleka
- +-20ml mleka
- 100g masti li putera ili margarina
- kokos kora(2kom)
- 200g brasna
- 1/2kesice praska za pecivo
- 50g kokosa
- 70g secera
- 50ml mleka
- +-20ml mleka
- 100g masti ili margarina ili putera
- crni fil
- 400ml mleka
- 4kasike secera
- 1kasika ruma
- 1 puding od cokolade
- 50g cokolade
- 125g margarina
- kokos fil
- 400ml mleka
- 4kasike secera
- 1puding od kokosa
- 50g bele cokolade
- 4kasike kokosa
- 125g margarina
- jos..
- kokos za posipanje
-
1.
Za crnu koru :
Pomesajte sve suve sastojke,dodajte prvo mast otopljenu ili margarin,promesajte pa tek onda dodavajte mleko,ja sam potrosila oko 60 ml. mopzda ce vama trebati 50 ili 70 ,zato polako,sve zavisi od brasna i kakaa :)
Bitno je da testo bude mekano ne lepljivo.
Podelite testo na 2 dela razviojete 2 kore velicine 20x30 cm i ispecete na prevrnutom plehu na koji ste stavili pek papir .Peku se na 200 stepeni 10 minuta.
-
2.
Za bele kore ,kokos koru,isto uradite kao i sa crnim korama..
Pecete na 200 stepeni 10 minuta cim vidite da krajevi kore pocinju da rumene vadite iz rerne,moraju ostati bele.
-
3.
Fil crni:
U posebnu serpicu sipate 300 ml mleka,dodate secer i rum i stavite da provri,u ostatak mleka razmutite puding .
Sklonite serpicu sa vatre i dodate puding ,sve mesajte zicom da se ne stvore grudvice,vratite na vatru i skuvajte gusto.Dodajte cokoladu i promesajte dok se ne otpi.Ostavite da se prohladi u mlak fil umutiti margarin koji ste prethodno umutili i omeksali.
-
4.
Fil beli:
U posebnu serpicu sipate 300 ml mleka,dodate secer i stavite da provri,u ostatak mleka razmutite puding .
Sklonite serpicu sa vatre i dodate puding ,sve mesajte zicom da se ne stvore grudvice,vratite na vatru i skuvajte gusto.Dodajte cokoladu i promesajte dok se ne otpi i dodajte kokos.Ostavite da se prohladi u mlak fil umutiti margarin koji ste prethodno umutili i omeksali.
-
5.
Redjate :
Crna kora
beli fil
bela kora
crni fil
crna kora
beli fil
bela kora
crni fil
i odgore pospete kokos
Kolac ostaviti da prenoci,sutradan se lepse sece,mozete seci na snite ili na kocke ostrim malim tankim nozem koji ste potopili u vrucu vodu ili skalpelom.
Nemojte se bojati razvijanja korica,samo se pridrzavajte recepta,lagano na stolu razvucite ,pa prebacite na pek papir koji ste prethodno isekli prema poledjini tepsije.razvucite oklagijom ,ide testo samo,videcete koiko je podantno za rad :)Prebacite na tepsiju,mozete ivice nozem iseci(poravnati) ja radim nozem za picu;) lakse mi je;) Nemojte dugo da pecete,cim vidite da ivice testa dobijaju boju,vadite napolje.
Kolac nikako nemojte seci taj dan kada napravite,mora da prenoci,da kore omeksaju i fil se stegne.Ako imate mogucnost,secite skalpelom,ako ne onda malim ostrim nozicem.Ako volite da bude jednako merite lenjirom.Na ovu dimenziju 20x30cm najbolje je 2cmx5cm.
Ako vam treba jos neka pomoc javite mi se i rado cu pomoci :)
Kod tebe kolci ako nacrtani,predivno izgleda pita ,moram procitati rtcept jeli kompliciran pabi mogla isprobati ,ljubac letiiiiii
ОдговориИзбришиHvala mila moja:)ljubim te puunooo:)
Избриши