Recept sam dobila od moje mame:)Stalno radim po ovom receptu,najbolja je !Puna fila,kore mekane,topi se u ustima.
Nema ništa lepše nego kada nedeljom kuća zamiriši na štrudlu ,nedeljni ručak...
Bar smo nedeljom svi na okupu i ja praktikujem da uvek bude lep rucak i obavezno kolači:)
Mi volimo ove starinske,a štrudla je nezaobilazna;)Kako sa orasima,tako i sa makom,po nekad sa rogačem...jabukama....mmmm ma sve su lepe:)
Danas kod nas sa orasima i makom;)
Sastojci
12 osobaKoličina testa je za jedan nadev,ako želite oba nadeva poduplajte količinu testa ili mere za nadev prepolovite.
Ja prepolovim mere za nadev,testo podelim na 2 dela idobijem jednu štrudlu sa orasima i drugu sa makom.
Po želji u fil možete dodati suvo groždje.
Priprema
-
1.
Zamesiti testo..
U toplo mleko,staviti kvasac,kašiku brašna da nadodje.
U brašno staviti so,šecer i jaje i 2 žumanceta,varjačom mesati,dodati,mast(margarin) otopljen i mleko sa kvascem.
Zamesiti testo,ja sve radim varjačom.
OVO JE VAžNO,testo mesite uveče i ostavite u frižideru pokriveno preko noci.Ujutru ga premesite i ostavite na toplom da nadodje.
-
2.
- 3.
Za nadev od maka:
U posudu sipati mleveni mak,dodati šećer i vrelo mleko pa promešati.
Za nadev od oraha:Ulupajte belanca,promešajte orahe sa šećerom i vanil šećerom,prelijte vrelim mlekom i dodajte ulupana belanca pa sve promešajte.
Premazati masom obe kore.
Uviti u rolat,najbolje od užeg dela ,a ne od šireg kao sto sam ja uradila,jer kad motate od uzeg dela lepse estetski izgleda i ima više namotaja ;)
Svaki rolat stavite u pleh obložen papirom,premažite uljem štrudlu i pecite na 180 stepeni oko 40 minuta,treba lepo da porumeni.
Kada je pečena pokrijte čistom krpom da se ohladi,secite na parčad i pospite šećerom u prahu.
Коментари
Постави коментар