Ознаке

четвртак, 16. март 2017.

Kroasan kiflice

 Najbrže i najbolje kiflice,oduševićete se kada vidite da možete da ih napravite za samo 30 minuta,ne računam vreme pečenja:)

Nije potrebno da testo odmara,bitno je da brašno,jaja budu sobne temperature.

Odmore samo 10 minuta kada zamotate,dok vam se rerna greje.

Mozete ako vam se još više žuri rernu zagrejati na 50 stepeni,ubaciti tepsiju sa kroasanima i povećati temperaturu na 220 stepeni,one će taman porasti i ispeći se kako treba;)

To uradim često,jer sam uglavnom u nekoj žurbi....pogotovo ako vam dolaze gosti,dok oni stignu vi već možete imati tople kroasane na stolu ;)

 


Sastojci

6 osoba
  • oko 1kg brasna
  • 500m toplog mleka
  • 2 zumanceta
  • 1 celo jaje
  • 25g svezeg kvasca
  • 2 kasikic secera
  •  1 kasika soli
  • 100m ulja
  • NADEV
  • 250g margarina
  • po zelji(sir,sunka,virsle,kobasica)
  • kim,susam,jaje

Priprema

  1. 1.
    Mleko malo zagrejati pa u njega razmutiti kvasac dodati šećer,so ,jaje,žumanca i ulje umutiti žicom ili mikserom,dodavati brasna,sve mutiti .Kada ste utrošili polovinu brašna uzmete varjaču,nastavite dodavati ostatak brašna i varjačom svo vreme mešajte i na kraju zamesite meko testo koje se ne lepi.
    Što više lupate testo i mesite,testo će biti bolje.

  2. Testo odmah podeliti na 8 loptica.(jufkica)

  3. Svaku jufkicu razviti oklagijom.

  4. Margarin podeliti na 7 delova i rendati na svaku razvijenu jufkicu,sem na poslednju.
    Stavljate jednu preko druge.


  5. Odmah razvijete testo u veliki krug koliko god možete.Neka bude debelo 0,5mm
  6. Iseći na 24 trougla,najbolje nožem za picu.(prvo na pola vertikalno,pa na pola horizontalno i svaki deo na 6 trouglova) 
    Staviti nadev po želji i uvijati kroasane.Kada uvijate jos malo vucite testo da se sto vise razlistaju.
    Tako uvijene ostavite na stolu 10 minuta dok vam se rerna zagreje na 220 stepeni.
  7. Viljuškom umutiti jaje,u pleh staviti pek papir i redjati kroasane,premazati jajetom i posuti susam ili kim.

  8. Pecite ih 15 minuta dok ne porumene.
    Kroasani budi divni i mekani i sutradan.
  9. Mozete zamrznuti zamotane ne pečene,kada hoćete da ih pečete poredjajte u tepsiju i pustite na sobnoj temperaturi da se otkrave i nadodju i pecite,budu fenomenalne.

2 коментара:

  1. Ti znaš da ja volim testa, ovo moram da isprobam, kadfa, ne znam...

    ОдговориИзбриши
  2. Hvala Zoki moja punooo :) Cim dospes isprobaj ;)pozdravic

    ОдговориИзбриши