Ознаке

понедељак, 13. март 2017.

Vanilice



Jednostavno se tope u ustima,toliko su prhke da ih možete jesti taj dan dok ispečete :)
 Pre sam imala recept i bile su tvrde,tek sutradan omekšaju,ali malo...Ove su najbolje vanilice koje sam ikada probala i pravila.
Možete ih puniti sa džemom,marmeladom,čokoladom,nutelom:)
Nama su omiljene sa domaćim džemom od sljiva i marmeladom od kajsija.
Primetila sam da kada se u prhko testo stavi pavlaka ili jogurt,testo bude neverovatno prhko,prosto se topi u ustima i svakim danom bude sve lepše.


Sastojci:

za testo:
3 žumanceta
6kašika kisele pavlake
300g masti ili margarina
8kašika šećera
1/2 kašikice arome vanile
700g brašna T-400 meko
 za punjenje:
marmelada,dzem,nutela,cokolada....

za posipanje :
sećer u prahu
vanil šećer 

U posudu za mućenje staviti žumanca,umutiti sa šećerom.Dodati omekšalu mast ili margarin,aromu vanile i dobro sve umutiti.
Dodati polovinu brašna i umutiti.
Nakon toga dodavati polako ostatak brašna i zamesiti glatko testo koje se ne lepi.
Na radnu površinu posuti brašno i razviti testo,ne suviše tanko 5mm debelo.
Modlicom vaditi keksiće.
Ako nemate modlicu cvetiće,mozete i krugove vaditi.
Redjati u pleh obložen pek papirom.
Peći u zagrejanoj pećnici na 180 stepeni 10 minuta,čim vidite da počinju da rumene i dno požuti vadite iz rerne,treba više da ostanu bele.
Kada se ohlade spajajte po 2 sa marmeladom i uvaljajte u mešavinu šećera u prahu i vanil šećera.
 Ako vam se recept dopao,isprobajte i podelite sa drugima.
Rećićete da su ovo najlepše vanilice koje ste ikada probali.

3 коментара: