Пређи на главни садржај

Ivanini Slatkisi i slanisi

Ivanini Slatkisi i slanisi

Bele kokos ledene kocke

Kremaste kocke za sve ljubitelje kokosa :) A oni koji ne vole kokos,neka prave bez kokosa,jednako su ukusne ;)

Sastojci

6 osoba
  • za belu koru
  • 6 belanaca
  • 6 kasika secera
  • 4kasike brasna
  • 1/2 praska za pecivo
  • 1kasika ruma i 2dl mleka(za preliv)
  • za fil od kokosa
  • 6 zumanaca
  • 6kasik secera
  • 6d mleka
  • 2 pudinga od slatke pavlake(moze vanila)
  • 1 margarin
  • 100g kokosa
  • dekoracija
  • 2dl  slatke pavlake

Priprema

  1. 1.
    Za koru:

    Umutiti čvrsto 6 belanaca,dodati šećer.
    Posebno promešati brašno i prašak za pecivo.
    Dodati u belanca i lagano promešati kašikom.
    Sipati masu u pleh 20*30cm obloženom pek papirom i peći koru na 180 stepeni 20 minuta.
    Pečenu koru prebaciti na žicu i preliti mlekom i rumom.
  2. 2.
    Za fil:
    Staviti na šporet u šerpu mleko,žumanca,šećer,puding,aromu kokosa i sve mešati žicom i kuvati na laganoj vatri dok se ne zgusne.
    Ostaviti na  hladno,najbolji je sutradan kad se ohladi i kora omekša :)
    Kad se zgusne skloniti sa vatre i ostaviti da se ohladi.
    Umutiti margarin,umutiti ohladjen fil(ne sme biti hladan suviče,mlakast moze) i sve sjediniti i umutiti pa dodati kokos , sve promešati.
    Sipati preko kore fil.

    Odgore umutiti slatku pavlaku i ukrasiti.

Коментари

  1. Docekala receptic, nema te odavno draga moja odlicno ti je ovo isprobati ce se, ljubac letiii :-))))

    ОдговориИзбриши
  2. Ivana reci mi molim te koliko je u gramima jedan margarin? Ovde u Italiji nema vaših pakovanja margarina, a ja kako ga inače ne koristim zameniću ga sa pola mere sa puterom, mislim da će to biti sasvim dovoljno. Kolač je divan, osvežavajući, mi kokos mnogo volimo!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Aleksandra,moze puter umesto margarina ;) slobodno,bice jos lepse,250 g je upitanju :) Veliki pozdrav <3

      Избриши

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Cheesecake

Poslastica koju mozete napraviti za pola sata,izdasna i fenomenalnog ukusa! Torta sa sirom jе slatka okrugla torta koja se sastoji od jednog ili vise slojeva.Glavni i najgusci sloj ,sastoji se od mesavine mekog,svezeg sira,secera ,ako ima donji sloj,on je obicno tvrd i sastoji se od samlevenih kolacica ili keksa,slatkih krekera ili biskvita torte.Moze i ne mora da se pece(obicno se drzi u frizideru) .Na vrh se moze staviti sloj voca,slaga,oraha,vocnog sosa i/ili cokoladnog sirupa.U tortu se moze dodati i njihova aroma.Torta sa sirom moze da ima vise ukusa,na primer:jagode,kesten,cokolada,limun... itd..  Meni je najdraza sa jagodama :) Kada se samo setim,pre jedno 10 godina ..pa i vise..na samu pomisao da jedem tortu sa sirom...oooo ...nikako me te torte nisu privlacile,samo klasika;)kora,fil,kora,fil :) Dok jednom nisam resila da napravim,uvek su mi bile izazovne ,tako kremaste,pa voce...ko bi odoleo,ja nisam mogla :) Resila sam napraviti pa sta bude:) Prva cizika koj

Jaffa torta 10minuta

Tortica koju možete napraviti za 10 minuta,zvuči neverovatno,ali tako je :)Najavili vam se gosti,a volite ih lepo počastiti;) Ova tortica je idealan izbor :) Mislim da svi vole jaffa keks ,greške nema :) Sve sameljete,promesate,odgore slag  i gotovo :) Ja sam vise vremena utrosila za dekoraciju al vredelo je :) Dobitna kombinacija čokolada i narandža ...kako odoleti ;)   Sastojci   900g jaffa keksa(3 kutije) 200ml mleka

Vanila mak kocke

Ovo je kolac kome necete moci odoleti,pogotovo ako ste ljubitelj maka;) Predivan spoj divnih socnih korica sa makom i kremom od vanile:) Ja ih sada gledam i ponovo mi se jedu :) Jako volim kremaste kolace.   Malo je osoba koje ostaju ravnodušne na pomen štrudle s makom ili neke druge poslastice, kojoj ovo seme daje poseban ukus i aromu. Mak je zastupljen u gotovo svim kuhinjama sveta, ali mnogi i ne razmišljaju o njegovim lekovitim svojstvima. Dugo je predstavljao simbol sna i smrti, zbog opijuma koji se iz njega ekstrahuje i crvene boje. Najstariji zapisi o njegovoj upotrebi potiču iz Mesopotamije, gde je korišćen u medicinske svrhe, ali i kao "biljka veselja". Atletičari u antičkoj Grčkoj su pre takmičenja pili napitak od vina, maka i meda da bi bili snažniji. Narodni lekari ga preporučuju za opuštanje mišića, protiv bolova, za iskašljavanje i grčeve u želucu. Upućeni tvrde da je i prava raznica antioksidanasa, koje organizam štite od upala i mali