Пређи на главни садржај

Ivanini Slatkisi i slanisi

Ivanini Slatkisi i slanisi

Prepletena čokolada

 


Sastojci

Potrebno je:

  • 400 g brašna
  • 1 puding vanila
  • 100 g margarina
  • 250 ml mleka
  • 2 kašike šećera
  • 2 jajeta
  • 20 g kvasca
  • malo soli
  • 300 g čokolade

Priprema

1
Staviti u posudu brašno, so, šećer, puding i jaja, i pomešamo varjacom. Kvasac umešati u toplo mleko pa dodati brašnu, omekšati margarin i dodati masi pa umesiti testo mekano, ne lepljivo. Ostaviti na toplom oko pola sata da nadodje. Podeliti na 3 jufkice. Razvaljamo na pobrašnjenoj površini.
2
Testo neka bude dužine čokolade, može i sa gornje strane malo više i sa donje, a sa obe strane po 3 cm više od čokolade. Secite trakice sa obe strane čokolade. Trakice neka budu širine kockice. Preklopite prvo čokoladu sa gornjim delom testa, tako i sa donjim delom testa. Sada pletemo kao pletenicu. Uzimate jednu trakicu sa leve strane pa prebacite preko čokolade, pa trakicu sa druge strane pa prebacite i tako do kraja. Dobićete veliku pletenicu u kojoj se nalazi čokolada.
3
Tako isto uraditi i sa ostale 2 jufkice. Pletenice premažite otopljenim margarinom i po želji ukrasiti mlevenim keksom, ja sam ukrasila mlevenim napolitankama. Peći na 200 stepeni oko 20 minuta, treba fino da porumeni. Možete je seći toplu i hladnu.

čokolada umotana u divno mirišljavo testo, mekano testo. Ovo je kod nas omiljen kolač, veoma jednostavan za napraviti, a ukus neodoljiv :)



Коментари

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Cheesecake

Poslastica koju mozete napraviti za pola sata,izdasna i fenomenalnog ukusa! Torta sa sirom jе slatka okrugla torta koja se sastoji od jednog ili vise slojeva.Glavni i najgusci sloj ,sastoji se od mesavine mekog,svezeg sira,secera ,ako ima donji sloj,on je obicno tvrd i sastoji se od samlevenih kolacica ili keksa,slatkih krekera ili biskvita torte.Moze i ne mora da se pece(obicno se drzi u frizideru) .Na vrh se moze staviti sloj voca,slaga,oraha,vocnog sosa i/ili cokoladnog sirupa.U tortu se moze dodati i njihova aroma.Torta sa sirom moze da ima vise ukusa,na primer:jagode,kesten,cokolada,limun... itd..  Meni je najdraza sa jagodama :) Kada se samo setim,pre jedno 10 godina ..pa i vise..na samu pomisao da jedem tortu sa sirom...oooo ...nikako me te torte nisu privlacile,samo klasika;)kora,fil,kora,fil :) Dok jednom nisam resila da napravim,uvek su mi bile izazovne ,tako kremaste,pa voce...ko bi odoleo,ja nisam mogla :) Resila sam napraviti pa sta bude:) Prva cizika koj

Kroasan kiflice

 Najbrže i najbolje kiflice,oduševićete se kada vidite da možete da ih napravite za samo 30 minuta,ne računam vreme pečenja:) Nije potrebno da testo odmara,bitno je da brašno,jaja budu sobne temperature. Odmore samo 10 minuta kada zamotate,dok vam se rerna greje. Mozete ako vam se još više žuri rernu zagrejati na 50 stepeni,ubaciti tepsiju sa kroasanima i povećati temperaturu na 220 stepeni,one će taman porasti i ispeći se kako treba;) To uradim često,jer sam uglavnom u nekoj žurbi....pogotovo ako vam dolaze gosti,dok oni stignu vi već možete imati tople kroasane na stolu ;)   Sastojci 6 osoba oko 1kg brasna

Prhke rafaelo kiflice

Moje divne nezne kiflice,osvojice vas pri prvom zalogaju :) Ja sam ljubitelj kokosa ..vanile,prhkog testa:)htela sam da napravim jedan spoj 3u1 ,motalo mi se danima po glavi kako bih i sta bih... Prvo sam zamislila da razvijem testo u krug i da samo taj puding sa kokosom premazem preko,pa da secem trouglove i da motam:)Medjutim...uvidela sam kako je taj fil gust i resih da pravim valjcice i stavljam na krajeve pa da onda motam kiflice. Stavila ih u rernu i prekrstila se :) Sta bude bice:) Kada je kuca zamirisala....maaa diivnooo testo...kokos...vanila...mmmmm rekla sam sebi Ivana ovo mora biti nesto fenomenalno !  Izvadila sam ih rerne ,moje male kokosaste pahuljice ,odmah sam onako toplu morala da probam ii mmm ...zaljubila se u njihov ukus pri prvom zalogaju i rekla to je to:) ne menjamo nista :)   Prhko testo koje se topi u ustima. Lepse i jednostavnje testo skoro nisam pravila,ovo testo sada za sve koristim bilo da su korpice,vanilice,strudlice...ma pr